PK Advent

Skolverket har ju beslutat att det inte får förekomma någon konfessionell verksamhet i skolorna. Det är väl ok. Vi är ju inget kristet folk längre. Lustigt nog envisas många skolor med att vilja komma till kyrkan vid avslutning och advent. Liksom många människor som vill att kyrkan ska ställa upp vid bröllop, begravningar och barndop. Att ha skolavslutning i kyrkan är fint och det blir härlig stämning med ljus och sång till advent och jul.

Lösningen är så klart att precis som i Knäckebrohult ta bort alla anstötliga symboler, ord och bilder.

Då kan kyrkan bli så ofarlig att man kan gå dit

utan att behöva ta anstöt av obehagliga påståenden som att Maria var oskuld, att Jesus var Guds son,                                                 att Gud skapade världen, att Jesus uppstod från det döda och ännu värre – att han lever idag!

Jag har funderat på det här med skolbiblioteken…

Skolverket har ju bestämt att alla skolor ska ha ett skolbibliotek – men borde man inte ge ut en lista på olämpliga böcker? Sådana böcker som INTE får finnas där för att inte barnen ska ta skada? Jag är säker på att om man läste igenom alla böcker i skolbiblioteken skull man finna mängder av romaner, diktsamlingar eller faktaböcker som har ett otäkt konfessionellt innehåll.

Tänk på en så försåtlig författare som C.S. Lewis! Narnia-serien måste absolut förbjudas!

Annonser

11 reaktioner på ”PK Advent

   • Du har missförstått det här. Du får tro på precis vad du vill. Alla får tro precis vad de vill. Alla får tillhöra vilken religion de vill. Men! Skolan ska enligt lagen vara icke-konfessionell, dvs icke-bekännande och ska därför inte fira med någon religion alls. Att det ska vara så svårt att förstå?

   • Helt rätt. Alla får tro precis vad de vill. Men, som jag frågade dig, vilka argument har du för att vi också ska tro att det du säger är sant?
    Finns Gud såsom kristen tro beskriver honom – då har vi all anledning att gå till kyrkan och fira, för då handlar det inte om några påhittade föreställningar utan om hur verkligheten är beskaffad.
    Finns inte Gud så ska varken skolbarn eller andra gå till kyrkan – då ska kyrkan läggas ner omedelbart!
    Att det ska vara så svårt att förstå?

   • Nej du har fel. Även om den kristna guden till äventyrs skulle existera, finns det ingen som helst anledning för just skolan att gå till kyrkan och fira religiösa högtider. Det är skolan som är fokus i den här debatten och skolan ska vara icke-konfessionell.

    Kyrkan kommer att ”läggas ner” med i tiden i takt med att folk blir bättre utbildade och inser att de religiösa idéerna inte håller för en kritisk granskning.

 1. Om Gud finns då finns ju all anledning att gå till kyrkan för skolan och inte hindra dem från att få höra mer om sanningen.
  Om Gud inte finns så borde genast alla kyrkor stängas.
  Varför inte tillsätta en SOU som en gång för alla reder ut vad som är sant? Fram med alla korten på bordet!

 2. ”Lustigt nog envisas många skolor med att vilja komma till kyrkan vid avslutning och advent. Liksom många människor som vill att kyrkan ska ställa upp vid bröllop, begravningar och barndop.”

  Oroa dig inte – antalet intresserade minskar för varje år.

  • ”Oroa dig inte – antalet intresserade minskar för varje år”

   Och där antalet intresserade ökar då … vad ska man göra där?

   • Okej, ett klargörande: Skolan ska vara icke-konfessionell och ska därför inte ”envisas” med att vilja gå till kyrkan med omyndiga barn. Skolan har inte det uppdraget. Vad enskilda individer ”vill att kyrkan ska ställa upp med” är deras och kyrkans inbördes ensak. Statistiken visar dock på ett snabbt minskande antal dop, konfirmationer, vigslar och begravningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s