Tomas Sjödins språk…och mitt

Jag tycker mycket om att läsa Tomas Sjödins böcker. Ni vet, När träden avlövas, Reservkraft, Den enklaste glädjen och flera andra. Jag tänkte gå och lyssna på honom nu om ett par veckor när han kommer till min stad för att tala om sin nya bok Tusen olevda liv finns inom mig.

På nätsidan ROM 10:17 kan man lyssna på predikningar och föreläsningar av olika talare, bland annat Tomas Sjödin.

Jag laddade ner hans predikningar och har lyssnat i bilen ett par dagar. Jag tycker om dem. Han är klok och kunnig och lätt att lyssna på. Men jag har slagits av hur olika vårt språk är. Tomas Sjödin tillhör frikyrkovärlden och hans språk och sätt att tala där skiljer sig mycket från predikospråket och bönespråket i mitt sammanhang i Svenska Kyrkan. Därför känns det ibland främmande. Det känns annorlunda att i bakgrunden höra bönesuckar, amen och hallelujarop. I Svenska Kyrkan håller vi inte på med sån´t. Där är vi teoretiska, samlade och lagom – i alla fall utanpå.

Jag har under åren – liksom många runt om – närmat mig mina kristna bröder och systrar på olika sätt. Jag läser tidningar och tidskrifter – NOD, Dagen, Signum, Kyrkans Tidning och Katolskt Magasin ibland. Jag läser böcker skrivna av kristna från alla möjliga håll. Min dotter går i en kristen friskola.

Tänk vilket utbyte vi skulle kunna ha av varandra om vi bara vågade överskrida gränserna lite.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s